PROJEKT Dikning 24

Vid arbetet med påskröjningen kom vi, en grupp av medlemmar, fram till idén att samordna en effektiv rensning av de gamla dikena med hjälp av grävmaskin.

Styrelsen ställde sig positivt till idén och grävningen kommer nu att genomföras. Företaget Alexander Bengtsson AB Bygg kommer att hyra en mindre 2 tons grävmaskin i 5 dagar i juni och August Sellberg kommer att gräva diken i sträckan från huvudvägen mot muren vid fotbollsplanen.

Kostnaden för arbetet, hyran av maskinen och transporten täcks huvudsakligen av Intresseföreningen tillsammans med ett generöst bidrag av Conny Holmberg.

Detta är ett angeläget projekt som kommer att vara till glädje för alla på Kalven. Därför är även extra finansiellt stöd till Intresseföreningens utgifter välkommet – privat eller från andra föreningar på ön.

Det finns fler områden på Tjörnekalv som skulle behöva dräneras, det finns stående vatten på fler platser som är svåra att nå med maskin. Vi alla arbetar flitigt med grävningen vid röjningar men en långsiktig markplan med insatser skulle bli en konstruktiv framtidsåtgärd. Ett nytt dikningsprojekt skulle kunna startas. Rådgivning och bedömning av experter hos bl.a. Länsstyrelsen behövs. Analys av behov och framtagning av kostnadskalkyl måste ingå. Det finns fonder (via myndigheter, EU, etc.) som våra föreningar kan söka finansiellt stöd hos. Fler inspirerande projektinitiativ med stöd är igång på vår grannö Dyrön. Om du är intresserad, har kunskap eller expertkontakter i ämnet och vill starta ett nytt dikningsprojekt hör gärna av dig till någon i gruppen eller till Viera Larsson.

Publicerat i Uncategorised | Lämna en kommentar

Extrainsatt (frivillig) röjning – 11 maj 2024 

Nu på lördag 11 maj så röjer vi kring diken och handgräver där det går. Även viss växtlighet behöver röjas inför att vi ska kunna gräva om dikena.

10.00 till 12.00. Fika utlovas. 

Tack på förhand!
Emilia

Publicerat i Uncategorised | Lämna en kommentar

Intresseföreningen informerar

Vi ber om allas hjälp att hålla ängen bakom Lestups och pumpen fri från avfall. Ängen är ingen avlastningsplats för bygg- och eller annat avfall!

Eldning sker med markägares godkännande och under eget ansvar. Vid eldning – var klok och elda endast trä. Övrigt material får lämnas på ÅVC.

Tack för ert samarbete!

Publicerat i Uncategorised | Lämna en kommentar

Sommar aktiviteter på Tjörnekalv

Kära medlemmar,

Med sommaren snabbt närmande sig, vill vi i Intresseföreningen dela med oss av några spännande aktiviteter som vi har planerat för er under de kommande månaderna på Tjörneklav. Vi är övertygade om att det kommer att bli en fantastisk tid fylld med gemenskap, skratt och minnesvärda stunder.

Först och främst, låt oss inte glömma att fira midsommar tillsammans på Tjörnekalv! Vi har planerat en hel del roliga aktiviteter såsom fiskdamm, dans kring midsommarstången, lekar och en spännande lotteri. Det kommer definitivt bli en dag att minnas!

Dessutom ser vi fram emot en utställning i Boden samma helg, den 22–23 juni. Mer information om utställningen kommer.

Vår förening kommer också att hålla sitt årsmöte den 12 juli, följt av en trevlig stund med mingel efteråt. Det är ett utmärkt tillfälle att diskutera våra planer och idéer för framtiden.

Under vecka 29 kommer vi att anordna en quiz där vi kan utmana våra kunskaper och ha roligt tillsammans.

Och vad vore sommaren utan lite boule? Vi bjuder in er alla att delta den 27 juli. Intresseföreningen kommer att se till att det finns fika tillgängligt, så kom och njut av en härlig dag utomhus med oss.

Vi behöver också frivilliga krafter som kan hjälpa till att organisera vår årliga räkfest den 3 augusti. Om du är intresserad av att bidra, tveka inte att höra av dig till oss.

Slutligen, håll ögonen öppna för mer information om en eventuell visfest som vi hoppas kunna inkludera senare under sommaren. Vi är tacksamma för Sixten och Elisabeth W som eventuellt kommer att leda detta.

Vi ser fram emot att spendera sommaren tillsammans med er och skapa underbara minnen. Om ni har några frågor eller funderingar är ni alltid välkomna att kontakta oss.

Med vänliga hälsningar, Intresseföreningen

Publicerat i Uncategorised | Lämna en kommentar

Extra TTF nyhetsbrev våren 2024 

Hej! 

Här kommer ett extra [nyhetsbrev] med viktig information om färjetrafiken de kommande veckorna, om workshopen och strandstädningen.

  • Anropsstyrd trafik från södra kajen under v. 16 
  • Hakefjord på varv i tre veckor, 22 april – 10 maj 
  • Strandstädning i Vaviga flyttad till 27 april 
  • Workshop med Tjörns kommun, 18 april 

Trevlig helg! 
TFF genom Susanna

Publicerat i Uncategorised | Lämna en kommentar