Nya boden på Tjörnekalv

Tjörnekalv 2016-03-21

 

Nya boden på Tjörnekalv,

Byggruppen har i ett brev daterat den 7 februari meddelat att den nya boden Intresseföreningen tänkt bygga skulle kunna finansieras med medel från VA-föreningens kassa. Mailet gick tyvärr ut för tidigt och styrelsen i VA-samfälligheten hade inte haft sitt styrelsemöte då mailet skickades ut.

När VA-samfälligheten hade sitt möte den 3 mars ställde man sig positiva till projektet men man anser inte att VA-föreningen har sådant överskott av medel att det finns utrymme för en större återbetalning. VA-föreningens styrelse anser att kassan behövs för att finansiera framtida underhåll och renoveringar av va-anläggningen. Vi i byggruppen respekterar förstås denna uppfattning.

Detta medför att vi behöver hitta en alternativ lösning för att komma igång med byggnationen. Det finns flera alternativ till finansiering. Ett alternativ som nu diskuteras är att ansöka om ett banklån. Vi har därför vidtalat Tjörns sparbank för att höra hur de ställer sig till att ge intresseföreningen ett lån till föreningslokalen. Vid ett möte som avhölls med banken den 18 mars känner vi att detta mottogs positivt och möjligheterna att få ett lån är mycket goda.

Eftersom vi är en ideell förening vill banken ha in några olika underlag. Ett av dessa är att man vid ett medlemsmöte godkänner att förningen upptar ett lån. Av den anledningen kommer intresseföreningen kalla till ett sådant inom den närmaste tiden. Man återkommer inom kort med datum för detta.

Vår förhoppning inom byggruppen är givetvis att vi skall hitta en bra lösning på finansiering av vår bod/lokal så fort som möjligt så att vi kan genomföra byggnationen innan 2016 års fantastiska ( ?? ) sommar tar sin början.

Hälsningar från,

Lars S, Tommy J, Ingemar L, Sixten L och Sven J

Det här inlägget postades i Uncategorised. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *