Antal incidenter med VA systemet på Tjörnekalv

Hej Allihopa, 

Under denna köldknäpp med ner under -15 grader har det noterats ett antal incidenter med VA systemet på Tjörnekalv. Flera medlemmar saknar vatten då inkommande vatten frusit. 

Under söndagen noterades en större vattenläcka i väster. Misstankar uppstod då bäcken fylldes med vatten trots den svåra kölden. Inget hus skadades och läckan kunde stoppas. Ett avlopp där 4 fastigheter är kopplade har frusit och är således ej möjliga att nyttja utan man hänvisas till Servicehuset. 

När vi nu går mot mildare tider så finns risk att rör som varit frusna kan ha gått sönder och därmed läcka när det tinar så se till era fastigheter. Anmäl omgående till föreningen om något inträffar så att Robert kan ingripa och stänga av vatten i någon av huvudavstängningarna.

Mvh Styrelsen genom Anders Öhrn

Publicerat i Uncategorised | Lämna en kommentar

Isen ligger mellan Rönnäng & Tjörnekalv!!

Det spelas hockey på isen mellan Tjörnekalv & Rönnäng!

Publicerat i Uncategorised | Lämna en kommentar

Nya rutiner för provtagning av covid-19 from måndag 1 februari

Den som kan ta sig med egen båt gör det i första hand. För övriga finns nu en ny rutin för testning av covid-19 i skärgården. Se info från VGR (länk til VGRs hemsida).

Mer information om Covid-19 kan även ses på sidan ”Coronaviruset” här på vår hemsida.

Publicerat i Uncategorised | Lämna en kommentar

Årets första röjning är inställd (13/2)

Hej!

Hoppas att ni alla mår bra i dessa Corona-tider. Styrelsen har beslutat att ställa in årets första röjning på Tjörnekalv den 13/2, på grund av att spridningen av Corona är alltför stort.

Snabbe, som vi hade tänkt att göra fint, får vänta till påsk, då vi förhoppningsvis kan ses.

När jag var barn på 50-talet så var det Snabbe som var badplatsen dit många barnfamiljer gick. Bulle, saft och Mariekex var också ett måste. Då kunde man absolut inte bada i hamnen som man gör nu. Det var bara en och annan ”badgäst” som råkade trilla i när vi lekte nere i hamnen.

Ha det så bra och ta hand om er!


Hälsningar
Stora Tjörnekalvs Intresseföreninggenom Inger Öhrn

Ps: Vårt årsmöte blir fredagen den 9/7 och ev.motioner vill vi ha före midsommar. See gärna kalendariet för inplanerade evenemang.

Publicerat i Uncategorised | Lämna en kommentar

Nyheter från Västrafik angående användning av färjan

Detta gäller tills vidare, info från Krisledningen VGR, citat:

  1. Blir du sjuk och behöver sjukhusvård, då gäller ordinarie vårdkedja 112 (alternativt om enskild har ringt 1177 och de gör den bedömningen) och då kommer ambulans.
  2. VGR har i nuläget ingen möjlighet att ordna med persontransport för enskild som har lätta symptom och önskar att provtagning för covid-19 och har inte heller möjlighet att skicka ut legitimerad personal som genomför provtagning. Det innebär att enskild som bor i aktuella områden själva får ombesörja transport när man har symptom (inga allvarliga besvär) och önskar provtagning. (Västtrafiks hemsida)

Ytterligare nyheter finns även på sidan Coronaviruset.

Kompletterande Info från Tjörns hamnar 11 januari:

Publicerat i Uncategorised | Lämna en kommentar