Uthyrning av föreningslokalen BODEN, vad som gäller

  • BODEN är avsedd dels för aktiviteter såsom möten, utställningar och föredrag och för privata fester för medlemmar i föreningen och deras gäster. BODEN ska inte användas till politiska eller religiösa möten.
  • BODEN kan hyras under ett eller flera dygn. Kostnaden är 300 kr per dygn och 50 kr för följande dygn. Betalning ska gå till föreningens swish-nummer 1236172563.
  • Den som vill boka BODEN ska skriva datumet i anmälningskalendern i brandhuset (lilla rosa huset vid Boden). Dessutom ska tiden meddelas till vår webmaster Paula Larsson som lägger upp den på vår hemsida i kalendariet – så undviker vi dubbelbokningar. Maila dina bokningsdatum till Paula: paula.larsson@me.com och till styrelsen, Elisabeth Andreén: andreen.tjornekalv@ordforande
  • Den som hyr BODEN ska se till att den städas och att möblemanget återställs. Allt skräp sorteras och kastas i egna sopkärl.

HA EN FIN TID I BODEN!

Tjörnekalv, februari 2023
Styrelsen

Publicerat i Uncategorised | Lämna en kommentar

Brandkunskap & HLR

Anmäl dig till kurserna i Brandkunskap och HLR på Skärhamns Brandstation våren 2023

Brandkunskap: 
18 maj kl 18-21   anmälan senast 4 maj
25 maj kl 18-21 anmälan senast 11 maj

HLR: 
9 maj kl 18-20 anmälan senast 25 april
20 maj kl 10-12 anmälan senast 4 maj
1 juni kl 18-20  anmälan senast 18 maj

Alla knutna till hushållen på Storekalv och Lillekalv är välkomna.
Barn från 12 år. 
Kurserna är gratis. 

Anmälan till Brandgruppen: susanna@leibovici.se

Mvh
/Brandgruppen genom Susanna Leibovici

Publicerat i Uncategorised | Lämna en kommentar

Styrelsen informerar!

Kommande röjningar:
Notera följande datum i era kalendrar;
4/2 Lördag (Obs kl 11!)
8/4 Påskafton
17/6 Lördag (före midsommar)
26/7 Onsdag (mitt i semestern/ sommaren)
16/9 Lördag (före höstdagjämningen)

(Historiskt har vi haft 5 tillfällen. I höstas beslutade styrelsen att ta bort lördag på Kristi Himmelfärdshelgen och lägga en röjning i september.)

Medlemsavgift
Kom ihåg att betala in er medlemsavgift via bankgiro eller swish.
Är ni fler familjer i samma hus går det fint att ha flera
medlemskap.

Kalvebladet
Vår fina tidning Kalvebladet kommer i år att återigen distribueras
från ön. Trevlig läsning utlovas inför midsommar.

Informationskanaler
Håll dig uppdaterad på information från Intresseföreningen, via
hemsidan, Facebookgruppen och analoga anslag på ön.

Hälsningar Styrelsen.

Publicerat i Uncategorised | Lämna en kommentar

God fortsättning kära Kalvebor!

Vi i styrelsen för Stora Tjörnekalvs Intresseförening vill passa på att önska alla grannar, vänner och ”ö-kollegor” ett riktigt gott 2023.

Nytt år och nya möjligheter!
Här på Tjörnekalv laddar vi för ett aktivt och strålande år. Första aktiviteten på kalendariet är vinterröjningen 4/2 kl 11.00. Boka dagen och kom ut till ön för lite kroppsarbete. Något varmt i magen utlovas efter arbetet! Hamnföreningen kommer att ha ett extra möte direkt efter och vi har försökt klämma ihop det så att man ska kunna hinna med att åka ut över dagen. Välkomna!

Resten av kalendariet för året fastställer vi på vårt nästa styrelsemöte och publicerar på hemsidan så fort allt är klart.

För att det ska kunna bli ett lika aktivt år kommer det att behövas fler än styrelsen som axlar något ansvar. Tex påskbrasa, fika vid boule, fiskdamm på midsommar, räkfest och mycket, mycket mer. Det finns ju även löpande uppgifter som behöver skötas och dessa är svåra för oss som inte är lika frekvent på ön. Tex fina växter i våra stora krukor, flagghissning, gräsklippning.

Känner du/ni att ni vill ta på er något av detta så hör av er. Annars kommer vi att ”jaga er”. Ni som ska ordna aktiviteter som tex utställningar, segling, golf mm och vill ha med det i kalendariet får gärna maila in datum så fort ni bestämt så lägger vi till det.

Information från oss kommer att ske via hemsidan www.tjornekalv.se i första hand. När något nytt publiceras skickas ett mail till de adresser ni vill. Skicka aktuella adresser till oss. Är ni flera i familjen som vill ha information kan ni naturligtvis ange flera adresser. Annars är det bara att gå in på sidan och kolla nyheter med jämna mellanrum.

Jag vill även passa på att göra reklam för facebookgruppen ”Stora Tjörnekalv”. Det är en privat grupp för oss som vistas regelbundet på ön. Här delas trevligheter, information, bilder mm på ett lättsamt och snabbt sätt.

Under våren kommer brandgruppen att få bråda dagar med att organisera det nya brandskyddet på ön. Det kommer mer information när det drar ihop sig. I gruppen finns Susanna (fastboende), Calle Dahlin (Lillekalv) och undertecknad (Stora Tjörnekalv)

NYHET!
Från och med i år betalar ni in medlemsavgiften redan i januari!! Alltså NU!
250 kr/person eller 500 kr/ hushåll. Ni väljer själva, men vi önskar förstås så många medlemmar som möjligt, så lös gärna enskilda medlemskap för vuxna barn.


Bg Intresseföreningen = 5473-6681

Swish Intresseföreningen = 1236172563

Slutligen vill vi önska er en fin start på året och hoppas att vi ses friska och pigga 4/2 kl 11.00 och sedan många gånger till under 2023.

Mvh Styrelsen
genom Elisabeth Andreén (andreen.tjornekalv@gmail.com)

Mailadress till föreningen: tjornekalvsintresseforening@gmail.com

Publicerat i Uncategorised | Lämna en kommentar

OBS! Ring färjan när du skall resa från Tjörneklav

Lampan för att kalla till färjan fungerar inte så för att påkalla färjan måste ni ringa till färjan på numret: 0304 – 60 12 42!

Publicerat i Uncategorised | Lämna en kommentar