Årets första röjning är inställd (13/2)

Hej!

Hoppas att ni alla mår bra i dessa Corona-tider. Styrelsen har beslutat att ställa in årets första röjning på Tjörnekalv den 13/2, på grund av att spridningen av Corona är alltför stort.

Snabbe, som vi hade tänkt att göra fint, får vänta till påsk, då vi förhoppningsvis kan ses.

När jag var barn på 50-talet så var det Snabbe som var badplatsen dit många barnfamiljer gick. Bulle, saft och Mariekex var också ett måste. Då kunde man absolut inte bada i hamnen som man gör nu. Det var bara en och annan ”badgäst” som råkade trilla i när vi lekte nere i hamnen.

Ha det så bra och ta hand om er!


Hälsningar
Stora Tjörnekalvs Intresseföreninggenom Inger Öhrn

Ps: Vårt årsmöte blir fredagen den 9/7 och ev.motioner vill vi ha före midsommar. See gärna kalendariet för inplanerade evenemang.

Publicerat i Uncategorised | Lämna en kommentar

Nyheter från Västrafik angående användning av färjan

Detta gäller tills vidare, info från Krisledningen VGR, citat:

  1. Blir du sjuk och behöver sjukhusvård, då gäller ordinarie vårdkedja 112 (alternativt om enskild har ringt 1177 och de gör den bedömningen) och då kommer ambulans.
  2. VGR har i nuläget ingen möjlighet att ordna med persontransport för enskild som har lätta symptom och önskar att provtagning för covid-19 och har inte heller möjlighet att skicka ut legitimerad personal som genomför provtagning. Det innebär att enskild som bor i aktuella områden själva får ombesörja transport när man har symptom (inga allvarliga besvär) och önskar provtagning. (Västtrafiks hemsida)

Ytterligare nyheter finns även på sidan Coronaviruset.

Kompletterande Info från Tjörns hamnar 11 januari:

Publicerat i Uncategorised | Lämna en kommentar

Från och med 7 januari: Munskydd på Färjan MS Hakefjord och res bara om du måste

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att du som är 16 år eller äldre bär munskydd under rusningstid i kollektivtrafiken från och med den 7 januari för att minska smittspridning av Covid-19.

Bär munskydd i rusningstrafik mellan kl 7-9 och kl 16-18 på vardagar.

https://www.vasttrafik.se/om-vasttrafik/nyhetsarkiv/nya-rekommendationer-om-munskydd-i-kollektivtrafiken/

Publicerat i Uncategorised | Lämna en kommentar

Glada nyheter – TFF har tilldelats Thordénstiftelsens Alternativa Bohuspris 2020!

TFF (Tjörnekalv Fastboende Förening) har tilldelats Thordénstiftelsens Alternativa Bohuspris 2020! Prisutdelningen skedde digitalt på Bohusläns museum idag torsdagen 10 december. Thordénstiftelsen vill med detta pris uppmärksamma civilsamhällets insatser under pågående Coronapandemi.

Samhällsföreningarna som är medlemmar i Bohusläns Skärgårdsråd har på olika arbetat med att både kommunicera med kommuner och med myndigheter genom Bohusläns Skärgårdsråds arbete med Länsstyrelsen och smittskyddsläkarna, samt inte minst på olika sätt jobbat lokalt för att minska smittspridningen på sina orter/öar. 

Pengarna ska gå till något som gynnar det bofasta samhället på respektive ort/ö hälsar Bohusläns Skärgårdsråd som fördelar priset vidare till sina medlemsföreningar. 

Lena Kjellman, ordf i Bohusläns Skärgårdsråd, är imponerad över alla insatser som görs och gjorts runt om i Bohusläns skärgård och är glad över att nu få dela ut lite uppskattning i form av ekonomiskt stöd till medlemmarna!

Vi här på Kalven firar priset med lussefika utomhus på coronasäkert avstånd nere i hamnen på fredag kl 18.00. Välkomna! Ta med egen mugg, det bjuds på glögg o lussekatter! 

Publicerat i Uncategorised | Lämna en kommentar

Höst städning

Hej!
Hoppas att ni alla mår bra och njuter av hösten som försiktigt smyger sig på.Så här års är det många som brukar ”städa” i sina trädgårdar genom att ta bort alla växter som vissnat, klippa buskar m.m. Jag hoppas att alla respekterar skylten vid stenbrottet där det står att det är fullt. Detta för att de som kommeratt elda i stenbrottet under hösten eller vintern ska kunna göra det utan att några ledningar skadas eller att elden sprids på något sätt.Tack för att du hjälper till genom att RESPEKTERA SKYLTEN!

Ha en fortsatt bra höst!

Stora Tjörnekalvs Intresseförening genom Inger Öhrn

Publicerat i Uncategorised | Lämna en kommentar