Strandstädningen med Ren Kust är flyttad till lördagen 20 maj!

Det sammanfaller med Vårröjningen så det finns många insatser att välja på den dagen!

Lördagen 20 maj städar vi Vaviga så grundligt som möjligt. Ulrika och Jens från Ren Kust kommer hit för andra året med projektets båt och hjälper oss och berättar mer om projektet Ren Kust och hur vi kan fortsätta städa på och runt Kalven med hjälp av Strandstädarkartan.

Allt mer plast och annat farligt samlas i våra hav och kommer upp på våra stränder. Tillsammans gör vi en insats för att värna vår miljö, djur och natur.

Upplägg lördagen 20 maj, kl 10-13

  • Vi möts i Vaviga på Tjörnekalv kl 10
  • Ta med högaffel och/eller spade.
  • Ren Kust kommer med handskar och säckar och transportbåt.
  • Vi städar så mycket vi orkar och så grundligt vi kan för att få bort all plast, också de små bitarna.

Ren Kust bjuder alla strandstädare på mackor och varm dryck. Vatten finns också på plats. Osa gärna via sms till 0706-584267 (Susanna) så vi vet hur många mackor som skall ordnas.

Hjärtligt välkomna!
TFF och Ren Kust

Jag kan inte vara med den 6 maj utan vill städa en annan dag, hur gör jag? Du kan städa ett område, en ö, en vik osv på egen hand. Ren Kust kommer tillbaka till Kalven för att samla upp ytterligare säckar. (Datum kommer.) Markera på Strandstädarkartan var du städat och samlat ihop skräpet, eller ännu hellre frakta det till hamnen och lägg det bakom Brandboden. Läs mer om Strandstädarkartan på renkust.se

Låt farliga föremål ligga kvar där du hittar dem och märk ut dessa på kartan. Explosiva och/eller gifta föremål, ring kustbevakningen eller polisen, var försiktig och lämna dem orörda.

Trevlig städning!

Det här inlägget postades i Uncategorised. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *