Undvik trängsel på färjan till Tjörnekalv, Åstol, Dyrön

Denna sommar är inte som en vanlig sommar i Bohuslän. Ska du besöka öarna här tänk på att inte resa med färjan om du inte måste göra en nödvändig resa. Folkhälsomyndigheten, smittskyddsläkarna i Bohuslän/VGR samt Västtrafik avråder från resor med kollektivtrafik/ färjor där platser inte går att boka.

P.g.a. pandemin har färjan reducerat antalet passagerare. 

Det är viktigt att hålla avstånd vid resa. Säkraste platsen ur smittosynpunkt är övre däck, men det får inte uppstå trängsel där heller. Lämna fördäck fritt till personal och transporter. Lämna plats åt avstigande när du väntar på att stiga på. Se till att du har tid att invänta nästa färjetur, när det är många resande. Färjan tar inte emot en enda resande utöver bestämt max-antal. 
Grupper måste beställa i förväg, så att extrafärja, om möjligt, kan sättas in.

Turlista, mer information om kollektivtrafiken under pandemin finns på vasttrafik.se

Det här inlägget postades i Uncategorised. Bokmärk permalänken.